Teek bij een hond; wat te doen?

http://sargeantstudios.net/?m=200902 http://k9d.co.uk/wp-includes/sitemaps Wanneer een hond langs een struik loopt, onder een boom of op het gras loopt is de hond zeer vatbaar voor teken. Wat is een teek precies? Zoekdierenarts.nl legt het van harte aan u uit! Een teek is een spinachtige parasiet met acht poten en het leeft van bloed. Een teek hecht zich graag aan de huid van een hond. Vervolgens dringt het, het bloed van de hond op. Doordat de kop van een teek in de huid vastzit zie je de teek vaak niet. Hierdoor is het extra gevaarlijk. Want een teek is vervelend voor een hond, maar ook niet zonder risico’s. Zo kan een teek namelijk zorgen voor bloedarmoede en vervelende ziektes met zich meebrengen als de ziekte van Lyme. Dus een teek bij een hond moet snel behandeld worden.

Goed controleren!

http://terrafirmarealestate.ca/marketing-plan/ Bent u met uw hond gaan wandelen in bijvoorbeeld het bos? Controleer hierna dan altijd de vacht van uw hond. U heeft speciale tekentangetjes waarmee u een teek gemakkelijk kunt verwijderen. U bent zelf ook vatbaar voor teken dus neem het serieus en handel snel!

Lees meer

Om meer te lezen over teken bij honden verwijzen wij u graag door naar de website van  http://alisonguest.co.uk/news/energy-healing/ Zoekdierenarts.nl.